Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Új csapat épül Szekszárdon

Továbbra is bíznak a közönség szeretetében. Sajtótájékoztató keretében ismertette a felkészülés hátralévő menetrendjét, illetve a 2023/2024-es szezonra vonatkozó elvárásait a KSC Szekszárd.

„Két felkészülési mérkőzésen van túl a csapat, a BKG ellen hazai pályán kezdtünk, majd   a PEAC vendégeként folytattuk. Kedden útnak indul a csapat a horvátországi Porecbe, ahol az egy hetes edzőtáborban további három edzőmeccs vár a lányokra”

– fogalmazott Szabó Noémi szakmai és sportigazgató.

Szerdán 18 órától a szlovén Ilirija lesz az ellenfél, pénteken (17:30) és vasárnap (11:00) az orosz Jenyiszej Krasznojarszkkal mérkőznek.

Ez már az ötvennegyedik

Sió Kupa, ami szeptember 15-17. között zajlik városunkban. Magyarország egyik legrégebbi megszakítás nélkül megrendezett kosárlabda felkészülési tornájának folyamatos megszervezésében Dr. Sólyom Bódog örökös tiszteletbeli elnöknek elévülhetetlen szerepe van.

A Kupa most is négy csapatos lesz, a KSC a csütörtöki játéknapon 19 órától a Vasassal játszik, míg a másik elődöntőt a Győr és a PEAC vívja majd. A helyosztókra és az érmek átadására vasárnap kerül sor.

Ali visszatért

A KSC régi-új csapatkapitánya Theodoreán Alexandra elmondta, nagy izgalommal várja az új szezont, ahol nemcsak a pályán, de az öltözőben is kulcsszerep vár rá. Mint elhangzott személyisége miatt is sokan látogatnak el a mérkőzésekre.

A nyolcadik szekszárdi szezonját kezdő Djokics Zseljko vezetőedző emlékeztetett:

„teljesen új csapattal vágunk neki az új bajnokságnak. Studer Ágnes vagy Bálint Réka sem lesz pályán már. Szeretnénk ha a szurkolók megszeretnék ezt a csapatot is. A KSC egyik legfőbb erőssége mindig is a lelkes szurkolótábora volt.”

A sajtótájékoztatón az is elhangzott: fontos volt elindulni az Európa-kupában, hiszen a játékosok fejlődése szempontjából kulcsfontosságú, hogy nemzetközi színtéren is megmérettessék magukat. Reális cél a legjobb hatba jutás lesz.

(Megszólalók: Szabó Noémi szakmai és sportigazgató, Djokics Zseljko, vezetőedző)