0:00
/
Új helyre költözik a RÉV Szenvedélybeteg-Segítő Szolgálat

Nagyratörő terveik vannak a RÉV Szenvedélybeteg-Segítő Szolgálatnak a 2022-es évben. Az egész intézmény új ingatlanba költözik. A szolgálat 1999 óta segít azoknak, akik valamilyen szenvedély rabjai, illetve az ő hozzátartozójuknak.

Kevés volt a hely

Évekkel ezelőtt megfogalmazódott a szekszárdi intézmény üzemeltetőiben, hogy költözniük kéne, hiszen helyhiány miatt nem tudnak annyi embert fogadni, ahánynak segítségre lenne szüksége és ha tudnak is, nem abban a minőségben, amelyben szeretnék.

„Most egy szép konzultációs központba megyünk le. (…) Azt gondolom, hogy egy olyan létesítménybe fognak lemenni a betegek, ami méltóképpen tudja őket fogadni.” – fejti ki Kálóczi Andrea, a RÉV Szenvedélybeteg-Segítő Szolgálat szekszárdi intézményvezetője.

Otthonos környezetet teremtenének

Az ingatlant, ami tavasztól konzultációs központként fog funkcionálni, 2017-ben vették meg. Elkezdték felújítani, egy pályázatot is megnyertek, időközben pedig átvette az intézményt az egyházmegye. Az ő segítségükkel tudták befejezni a munkálatokat és pár hónapon belül a szolgálat már az új helyen fogadja majd azokat, akiknek segítségre van szükségük.

 

Kép: pixabay.com