Mindjárt lerántjuk a leplet! Lezárult a Startlap karácsonyi fotópályázata, a képekre január 3-ig lehetett szavazni. A közel 240 felvétel közül a győztes 3 ezernél is több szavazattal Gűth Balázs fotója a Tolna megyei község Mikulás Házáról.

Ezáltal Váralja elnyerte az ország legszebben kivilágított települése címet. 

Tarolt a mesekert

Gűth Balázs a Mikulás Házává varázsolja otthonát az ünnep idejére. A mesekertről készült felvétel kapta a legtöbb szavazatot.  Az értékes fődíjat, az adventi fénydekorációs csomagot Balázs a községnek ajándékozta, hogy Váralja még fényesebben ragyoghasson. 

A Reszkessetek betörők adott célt

“Még gyerekként láttam a Reszkessetek, betörők! című filmet, és nagyon megtetszett a McCallister-ház. Az lett az álmom, pontosabban a fogadalmam, hogy amikor már lesz önálló keresetem, akkor én is feldíszítem a házamat, hasonlóképpen.”

A házikó díszítésének tematikája mindig változik. Legutóbb a Szépség és a szörnyeteg adott témát. A mesekert mindenki előtt szabadon nyitva áll az adventi időszaktól kezdve egészen január elejéig, a családi ház udvarára azonban – a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán – , legutóbb is csak azokat engedték be, akik időpontra érkeztek a Mikuláshoz.

Az ígéret szép szó… lesz itt Amerika

“Amikor azt láttam, hogy kezd nagyon szorossá válni a szavazás, mert több város is belehúzott, tettem egy olyan ígéretet, ha elérjük az 5 ezer lájkot, akkor “elhozom Amerikát”.

Ugyan ennyi reakció nem gyűlt össze, mégis tartom magam ehhez: a McCallister-ház és a Rockefeller Center karácsonyfája adja majd a tematikát, az inspirációt a következő díszítéshez.

fotó: Mikulás Háza Váralja FB oldala