Kilenc férfit fogtak el a hétvégén. Nem tudták magukat igazolni.   

11- én  17 óra 45 perc körüli időben az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Fácánkerti pihenő parkolójában fogtak el egy férfit. Szír állampolgárnak vallotta magát.

Vasárnap 5 óra 36 perc körüli időben a Bátaszékről Szekszárdra közlekedő MÁV szerelvény jegyvizsgálója tett bejelentést, hogy a vonaton 4 fő migránsnak látszó személy tartózkodik. A szekszárdi vasútállomásra érkező vonatot a Szekszárdi Rendőrkapitányság járőrei várták . Szírnek vallotta magát a négy férfit. 

Vasárnap este  nyolc óra körül ismét ellenőriztek a tolna megyei zsaruk a fácánkerti pihenő környékét. Az erdőben migráns személyeket tartóztattak fel. A négy férfi egyaránt szír állampolgárnak vallotta magát.

A férfiak személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért előállították őket a Szekszárdi Rendőrkapitányságra. Elszámoltatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az illegális migránsokat az ideiglenes biztonsági határzárhoz.