Jövő hét csütörtökön kezdődik az Internet Fiesta nevű programsorozat az Illyés Gyula Megyei Könyvtárban.

Az eseménysorozat március 23-án kezdődik. Az első előadáson a 3D nyomtatásról lesz szó 14:00 órától Károlyi Kálmán prezentációjában, ezután Barocsai Zoltán következik a Klímaváltozás és talajerózió a Szekszárdi-dombságban címmel, a nap végén pedig Liebhauser János beszél a könyvtárról a kultúrák és Gemenc kapujában.

Pénteken az érdeklődők egész nap ismerkedhetnek a 3D nyomtatóval, 17:00 órától pedig Guld Ádám következik a Z generáció kommunikációja és magatartása című előadásával.

Szombaton szó lesz A könyvtáros kedvenc könyvéről, ahol Kotogán Mariann számol be a kedvenc kötetéről, túrázni lesz lehetőség Morovik Kitti vezetésével, 10:00 órától pedig Szekszárdi Magbörzét és palántacserét hirdetnek. Az érdeklődők 13:00 órától az Odúban tekinthetik meg az olvasóklubba járó tehetséges fiatalok írásait és képeit.

Hétfőn ingyenesen beiratkozhat a könyvtárba az, aki eddig még nem tette meg, illetve a bakelit klubot sem lenne érdemes kihagyni. 16:00 órától családi meseest kezdődik a gyermekkönyvtárban. Kedden Kotogán Mariann mutatja be a Qulto eCard applikációt.

Szerdán online zöld könyvajánló várható, délután pedig a Kreatív Könyvári Műhely keretein belül gyárthatnak a résztvevők makramé nyuszit vagy csibét. A programsorozat utolsó napján, csütörtökön Versek és vírusok cím alatt találkozhatnak az olvasók Ecsédi Orsolyával a gyermekkönyvtárban.