Ez általában mindig sarkalatos kérdés. No és a költségek számításában is fontos tétel lehet. A Yale Egyetem kutatása segítenek.
Mutatjuk az EPI-érték szerinti besorolást
Azt mindenki tudja, hogy mielőtt a csapvíz biztonságosan iható lenne, előbb kezelni kell baktériumok, szennyező anyagok és paraziták ellen, különben akár súlyos betegséget is okozhatna.
A nulla a legkevésbé biztonságos, a száz a legbiztonságosabb.
Tíz európai ország is tökéletes, százpontos értéket ért el. Természetesen vannak országok, ahol a minőség kifogásolható, a skála alján jellemzően afrikai országok találhatók. Az ábra iránymutató, mert nem sokat mond az országon belüli eloszlásról. Hiszen vannak ahol kiváló minőségű az ivóvíz, ugyanazon ország más területén egyáltalán nem ajánlott szűrés nélkül inni.
Viszont az alapinformáció után érdemes érdeklődni a helyi turisztikai csoportokban, utazási irodákban, ahol biztosra mehetsz a vízfogyasztást illetően.