0:00
/
Válts életmódot, ha magas a vérnyomásod!

Kimondani persze könnyű, de az egészségedért felelős vagy! A 2017-es hagyományt folytatva, 5. alkalommal rendezte meg a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház I. Belgyógyászati Osztálya, valamint a CORA Egészségvédő Alapítvány a Szekszárdi Hypertonia Napokat az elmúlt év vége felé. 

A néma gyilkos 

Így is emlegetik, hiszen sokszor talán legyintünk is rá, ha néha magasabb értéket mutat a vérnyomásmérő. Ha egyáltalán mérjük és helyesen mérjük. Pedig nagyon fontos lenne a diagnózis, hiszen életmódváltással nagyon sokat tehetünk a terápia terén. 

Az esemény fővédnöke és szervezője Dr. Benczúr Béla, címzetes egyetemi docens, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház I. Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa, a CORA Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke, akivel a programon beszélgettünk. Mint fogalmazott: 

„egy orvos egymaga nem elég hatékony. A gyógyítás csapatmunka. Szükségünk van jól képzett asszisztensekre, akik hatalmas terhet vesznek le a vállunkról. Akár egy szakszerű, háromszori vérnyomásméréssel is életeket menthetnek, de egy helyes életmód-tanácsadással, a gyógyszerek pontos bevételének ismertetésével is segíthetnek a gyorsabb felépülésben.”

Hozzátette, hatalmas büszkeséggel tölti el minket, hogy a Dunántúlon Szekszárd az egyetlen város, ahol ilyen rangos, tudományos rendezvényt tarthatunk minden évben a hypertoniáról. Ezeket az eseményeket nem a saját örömükre szervezik, hanem a lakosság érdekében.

"Célunk, hogy a témában minél jobban képzett orvosok és asszisztensek láthassák el a betegeket a régióban.”

(forrás: tmkorhaz.hu, fotó: illusztráció: pixabay)