Van miért felelnie a 17 éves sofőrnek. A Bonyhádi Rendőrkapitányság egyenruhásai a városban láttak el szolgálatot a napokban, amikor Bonyhád-Majosról kaptak jelzést egy kollégájuktól, aki egy autó megállításához kért segítséget.

Az igazoltatni akart, kivilágítatlan kocsi sofőrje négy utassal a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva elhajtott, ezért a járőrök is a keresésére indultak.

A rendszám nélküli, szürke személyautót Nagymányokon találták meg.

A járművet egy 17 éves fiú vezette, elmondása szerint három felnőtt ismerősével tankolni érkeztek Szászvárról Bonyhádra. Amikor észrevették rendőrt, a világítást lekapcsolva próbáltak eltűnni, hogy elkerüljék az ellenőrzést.

Volt is oka a bujkálásra

Nem is kevés! Nincs vezetői engedélye. Ráadásul az autón nem volt forgalmi rendszám, a műszakija régen lejárt, biztosítással nem rendelkezik, és kivonták a forgalomból. A járművezető nem használta a biztonsági övet, és a behajtást tiltó táblát sem vette figyelembe. Csak tetézte a bajt, hogy a szonda is pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre állították elő. Kiderült az is, hogy az autót a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta a fiatalember.

Az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési, a biztonsági öv használatának elmulasztása és a „behajtani tilos!” tábla figyelmen kívül hagyása miatt közigazgatási, az ittas vezetésért pedig büntetőeljárás indult a sofőrrel szemben.

Az eljárások során a többiek felelősségét is tisztázzák.