1981-ben épült a Wunderland Óvoda. 2005-ben az intézmény fenntartását átvette a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat. Azóta számos projektet végeztek az óvodán.

A fűtésrendszert újították fel

Ezekhez tartozik több energetikai korszerűsítés is. A fűtésrendszer korszerűsítését augusztusban fejezték be, amihez a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Fontosak az infrastrukturális fejlesztések

Soltész Miklós államtitkár az ünnepségen kifejtette, számos új támogatás elérhető már a nemzetiségi nevelésben dolgozók számára, ami korábban nem volt lehetséges, ez pedig a nemzetiségi vezetőknek köszönhető elsősorban. Az infrastrukturális fejlesztések is fontosak, de hogy a gyerekekből mit lehet kihozni, az a pedagógusokon múlik. A politikus úgy látja, hogy folyamatos támadás éri a hazai gyermeknevelést. Ha sikerül ellenállni, az a családok, a közösségek és a végső soron a haza megmaradását jelentheti.

Az óvodások adtak műsort

Az ünnepségen felszólalt még dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség miniszteri biztosa, aki óvodás éveit ebben az intézményben töltötte. Az eseményen a Wunderland Óvoda Csiga-Biga és Mókus csoportjának műsora mellett fellépett a Dienes Valéria Általános Iskola énekkara is.

 

Kép: facebook.com