A képalkotás, animálás világába is bepillanthattak a napokban záruló Médiatábor résztvevői. Többek között feldolgozták a Csizmadia disznóját. Rajzokat készítettek hozzá és intelligens vágóprogram segítségével varázsolták nézhető alkotássá.

Még mindig a legvonzóbb a kamera

Abból is a méretes fajta. Bár ma már 4K minőségű film forgatható mobiltelefonnal, azért az állványra helyezett kamerákért még mindig rajonganak a fiatalok.  A leendő operatőrök kézről kézre adták az eszközt.

Influenszerek világa

A szülők nem mindig tudják, mit néz a gyermekük az interneten. Pedig érdemes beszélgetni velük, érdeklődni a nézett tartalmak világáról. Ez nagyon jót tesz a szülő-gyerek kapcsolat bizalomindexének is. Felmérések szerint ma minden hatodik fiatal influenszer vagyis véleményformáló szeretne lenni.

Magányosan az online világban

Megtévesztő lehet a „virtuálisan nagy baráti körrel rendelkező” gyerekek élete. Mert amíg az online felületen magabiztosan éli a mindennapokat, addig a való életben bizony meglehetősen elveszik. Nem tud kommunikálni, elveszik a hagyományok értéke, maga az emberi kapcsolat kézzel fogható fontossága. De mivel az ő életüknek a „kütyük” meghatározó eszközei, nem tilthatjuk el őket tőle. Sokkal inkább törekedjünk a közös használatukra.