Magyarország jó tanulója, jó sportolója − 2020.  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyílt pályázat keretén belül ismerte el a 2019/2020. tanévben kimagasló tanulmányi- és sporteredményt elérő tanulókat. 

„Támogatjuk az ifjú tehetségeket, ami felemelheti őket a világ színpadára és így ott is emlékezeteset nyújthatnak”

 -fogalmazott Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere, aki a pályázat végeredményeképpen a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója − 2020” címet adományozta azoknak a fiataloknak, akik mind tanulásban, mind a sport területén kiemelkedő eredményeket értek el a tavalyi évben. A sportról alkotott véleményét Az Emberi Erőforrások Minisztériuma facebook oldalán fejtette ki:

„A sport a nemzeti identitás része lett Magyarországon, és olyan időszakokban, amikor a nemzet önkifejezésének különböző akadályai voltak, akkor a nemzet együvé tartozását a sportolók mutatták fel a magyar nemzetnek és a nagyvilágnak is.”

Szekszárdiak is a díjazottak között

Ha a sport magas szintű űzése mellett egy fiatal még jól is tanul, az kiemeli őt az átlag fiatalok köréből és igyekezete jutalmat érdemel.  Kiérdemelni valamit nem szerencse kérdése, hanem keményen dolgozni kell érte.

3 tehetséges fiatal sportoló így tett, keményen dolgozott egész évben, így átvehették a megtisztelő díjat. Mindhárman az Alisca Nyilai Íjász Egyesület sportolói:

Andrékovics Balázs
Takács Tamás József 
Wehovszky Kíra Tícia

Gratulálunk! Csak így tovább fiatalok!