A bonyhádi atléták is képviselték megyénket az U18-U20-as korosztályos fedett pályás Magyar Atlétikai Országos Bajnokságon. Négy versenyzővel (Kling Réka, Braun Marianna, Városi Roland, Braun Martin) utaztak el Nyíregyházára, a kétnapos megmérettetésre. A csapatot az Atlétikai Club Bonyhád két edzője, Scheidler Géza és Hornok Enikő kísérte.

Szombati küzdelmek

Az első napon Braun Marianna kezdett a csapatból magasugrásban. Okos, összeszedett versenyzéssel a 9. helyen zárt a 16 fős nagyon erős mezőnyben egyéni csúcsot teljesítve. Még aznap Városi Roland is rajthoz állt 400 méteres síkfutásban. Ő eddig magasugrásban versenyzett, de az új terep is jól ment neki, a 19 fős mezőnyben az előkelő 4. helyet szerezte meg új egyéni csúccsal.

Vasárnap országos bajnok született

A második napon Kling Réka és Braun Martin lépet a harcmezőre. Kling Réka válogatott súlylökő. Első három kísérlete egyre jobb és jobb lett, a harmadik sorozatban 13 méteres lökésével megnyerte a verseny súlylökés számát és országos bajnoki címet szerzett! Őt Braun Martin követte a versenyzésben, aki magasugrásban versenyzett. Lábfájdalmai ellenére szépen teljesített és a hetedik helyen végzett. A napot a szombatihoz hasonlóan Városi Roland zárta egy 200 m-es síkfutással. Összesítésben a 6. helyen zárt új egyéni csúccsal.

Kép: AC Bonyhád