Móser Zoltán Szekszárdon született 75 éve, gyermekéveit pedig Tevelen töltötte, Bonyhádon járt gimnáziumba. Felkerült Pestre az ELTE-re, ott magyar-történelem szakos tanár lett. Emellett már egyetemista korában fotózott, több száz kiállítással büszkélkedhet. Most viszont nem fényképeivel vívta ki magának a tiszteletet. Hazajött, hogy négy új könyvét bemutassa.

Munkája során találta meg a megoldást

A Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtárban tartotta négy új könyvének bemutatóját. A fotózást már akkor abbahagyta, amikor elindult a digitális korszak. Ekkor vált szenvedélyévé az írás. A 92. könyvhét alkalmából bemutatott könyvei közül háromnak címe: Olvasatok. A címlapok is hasonlók, csak a sorszám változik. Régi, nagyon régi és mostani írók, költők műveit boncolgatva, mintegy vezeti az olvasót. Meggyőződése, elsősorban nem az írásokkal van baj, hanem az olvasókkal. Látta, hogy a diákok nem szeretnek olvasni. Főleg kötelező olvasmányokat és hosszú regényeket.

Sok mindenkinek szólnak a könyvek

Ez a három kötet nem tankönyv, nem szöveggyűjtemény, hanem egy utazás, amellyel eljuthat olvasója Balassitól, Mészölyig. A diákoknak, szülőknek és magyar tanároknak is írt könyvek talán megszerettetik az olvasást, megsejtetik a pontosan leírt gondolatok varázsát.

 

Kép: mma.hu