Kezdőlap KÉK HÍREK

Pszichoaktív drogkereskedő bandára csaptak le Szekszárdon

0:00
/
Pszichoaktív drogkereskedő bandára csaptak le Szekszárdon

A rendőrség feltételezése alapján fiatalkorúak is ezer forintért vagy mindössze egy tábla csokiért vásárolhattak pszichoaktív anyaggal átitatott cigarettát. Kiterjedt nyomozás vette kezdetét még tavaly télen a Szekszárdi Rendőrkapitányságon. Egy állampolgár tett bejelentést, hogy egy szekszárdi férfi és annak élettársa hónapok óta árulja a kábító hatású cigarettát. A nyomokat hónapokon keresztül gyűjtötték a nyomozók. Végül sikerült feltérképezniük a bűnbanda működését.

Hét helyszínen tartottak egyszerre házkutatást a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai. Hét személyt előállítottak. A helyszíneken kábítószernek látszó anyagot, az előállításhoz szükséges eszközöket és készpénzt is találtak.

Egy 63 éves szekszárdi nőt, egy 32 éves szekszárdi férfit és a 24 éves élettársát gyanúsították meg. A bűntettek listája kimerítő. Szerepel köztük új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűnszövetkezetben, drogkereskedelem, amiket ráadásul fiatalkorúak sérelmére is elkövettek. A rendőrség vizsgálja, hogy az eddigi bűncselekményekkel esetleg többekkel is lehet kapcsolat.

Illusztráció: unsplash.com