Érdekes programot találtak ki a szekszárdi olvasóklubosok; Percy Jackson napot szerveztek augusztus 7-én, szombaton. A Percy Jackson és az olimposziak című könyvsorozat évek óta igen népszerű.

Varázslatos a tartalma

Egy tanulási nehézségekkel küzdő fiúról szól, akiről hamar kiderül, hogy nem az, akinek egész életében hitte magát, az apja ugyanis Poszeidon, a tengerek görög istene. Percynek meg kell küzdenie a szörnyekkel, amik meg akarják őt ölni, ám nincs egyedül. Barátja, Grover, a szatír segítségével eljut a Félvér Táborba, ahol rengeteg félisten gyermek talált már biztonságra. Az öt regény során Percy és barátai lélegzetelállító kalandokba keverednek.

Voltak nem is olyan könnyű feladatok

Az olvasóklubból rengetegen szeretik a könyvsorozatot, így elhatározták, hogy szerveznek egy olyan napot, amikor minden csak a Percy Jackson sorozat körül forog. A program fergetegesen alakult. Kvízeket oldottak meg, felolvasták kedvenc részeiket, beleásták magukat a görög mitológiába.

Egyedi társasjáték

A nap fénypontja egy társasjáték volt. De nem akármilyen társas! Az olvasóklub saját játéka. Ők maguk gondolták ki és valósították meg az egészet. Főként Kaposi Ildikó és Zemann Éva foglalkoztak vele a legtöbbet és így létre jöhetett egy olyan tárasasjáték, amivel három órán keresztül foglalkozhattak a fiatalok és nagyon élvezték. A nap zárásaként a könyvből vett tényeken alapuló igaz-hamis feladatokat oldottak meg.