A tavaszi szezon első vadvirágaiból, az ibolyából és a pitypangból is isteni szörp főzhető, ami nemcsak nyalánkság, hanem kész orvosság is. 

Itt a pitypang szezonja – remek szörpök készíthető belőle

Ennek a virágnak nagyon sok jótékony hatása van, főleg télen. De meg is lehet szárítani, és teát lehet belőle készíteni.
Lehet a pitypangnak csak a virágából szörpöt főzni, de van, aki szárral együtt csinálja, mert annak is vannak jótékony hatásai. Érdekes, hogy annyi virágpor van benne, hogy a szörpnek mézíze lesz tőle. Ha a kocsánnyal, csészelevelekkel együtt készítjük, akkor kicsit kesernyés az íze, ez jó az epére. A pitypang levele pedig jó salátának, a gyökere is jótékony hatású. A virágból készült főzet emésztést javít, enyhíti a puffadást, javítja az anyagcserét, csökkenti a vércukorszintet, csillapítja az ízületi fájdalmat, és erősíti az immunrendszert. Természetesen fontos, hogy ne forgalmas út mellől szedjük a virágokat.

A következő virág, amiből szörpöt lehet készíteni, az az orgona

A bodza és az akác előtt nyílik még az orgona, amiből szintén remek szörp készíthető. A szárát viszont semmiképpen sem szabad beleszedni, csak kizárólag a virág Aztán ki kell főzni, viszont senki ne lepődjön meg, ha a lila orgonának főzés után megváltozik a színe, nem lesz olyan szép, főleg, ha hőkezeléssel teszi el, mert kifakul. Ilyenkor (ahogy télen is) lehet még levendulából is szörpöt főzni, mert azt a szárítottból is lehet készíteni.