0:00
/
“Darazsak” felvonulása Szekszárdon

Szűk egy hónap és startol a 4. Ciao Szekszárd. A Vespa szerelmesei mindig színt hoznak a belvárosba, a környező településekre.

“Egy hónapunk van, augusztu 5-én lesz a fő attrakció: a felvonulás és a bukósisakok áldása”

– mondta Szabó Annamária, a Vespa Club Alisca vezetője. A szervezők lelkes csapata tapasztalatokra támaszkodva halad lépésről-lépésre előre. Jól álnak.

“Nemzetközi lesz az idei találkozó is. Hét olaszországi klubból biztosan érkeznek Szekszárdra. Mellettük Szerbia, Ausztria is képviselteti magát. S aki még beesik”

– fogalmazott mosolyogva, hiszen az elmúlt esztendők során is mindig érkezett vendég, képviselve a határon túli egyesületeket.

Idén sem lesz hiány kuriózumokból

Valódi csemegék is érkeznek, melyek valószínűleg fotópontként is funkcionálnak majd a látogatók részére.

“Lesz kuriózum, főleg a régi gépek az ötvenes – hatvanas évekből. Valódi gyönyőrűsgek!”

Augusztus 5-én bukósisakok áldása

Helyszín a Béla király tér, az időpont pedig 11 óra. Várnak mindenkit, aki bukósisakot hord. Kerékpáros, motoros, rollerező. Mindenki, aki szeretné átélni ezt a magasztos élményt!

“Ez tényleg megérinti az embert!”


3,2,1

Start. Az áldást követően – 11.30 magasságában – indul a felvonulás vagyis százharminc Vespa nyújt csodás pillanatokat a nézelődőknek. Mindezt igazolják a fotók, melyeket a Club közösségi oldalán is megtalálhatunk. 

“Szekszárdról indulunk a Béla térről, Szálkát érintve Mórágyra motorozunk, de ez most még titkos részlet.”

A kis darázs mindig gurulásban van

Nem sokat áll a motor az “Aliscasoknál”. A hétvégén Velemben – Novákfalván zajlik a Magyar Nemzeti Találkozó, ahol a csapat közel 25 fővel képviselteti magát. Számos programon, ausztriai guruláson vsznek részt.

Teszik mindezt úgy, hogy közben baráti közösséget alkotnak és millió csodás élményt élnek át. Közösen!