0:00
/
Elképesztően gyönyörű az út, amit bejártunk

A közelmúltban "darazsak" lepték el Szekszárd belvárosát. Közel 160 Vespa színén csillant meg a napsugár. Ausztria, Olaszország, Szerbia és Szlovákia mellett a hazai "vespaérzés" szerelmesei tették tiszteletüket a 4. Ciao Szekszárd programon. A rendezvény lelke Szabó Annamária, a Vespa Club Alisca elnöke.

"Úgy gondolom, egy nagyon sikeres programon vagyunk túl. Köszönet valamennyi segítőnek! A résztvevőkkel a kakasdi faluházban tettünk látogatást, ahol egy nagyon színvonalas vezetést kaptunk. Visszakacsintottunk a történelemben, ami úgy láttam sokaknak tetszett."


A nagy motoros túra is jól sikerült, szerencsére az égiek is kedveztek az eseményen résztvevőknek. A Ciao Szekszárd egyik leginkább várt része mindig a bukósisakok áldása, mely nem csupán az egyesületek tagjainak szól.

"Örülök annak, hogy nagyon sokan jöttek külsősök, motorosok, rolleresek, kerékpárosok. Jó látni azt az összetartozást, ami ilyenkor kézzelfogható."

Gasztronómia és turizmus

Valahol e kettő ötvözete ez a pár nap, ahol nemzetek találkoznak egymással.

"A világ felé szeretnénk megmutatni, hogy van egy nagyon összetartó kis csapatunk, és egy csodahely, ahol élünk. Szeretnénk bemutatni a világunkat, a gasztronómiánkat, a kulturális sokszínűségünket."

A motorosok egészen Mórágyig gurultak, ahol szó szerint megszínesítették az éppen akkor zajló falunap hangulatát, Glöckner Henrik polgármester szeretettel várta a "darazsakat".

Szabó Annamária és Szabó Péter sokat nem pihent, hiszen útra keltek a "Három kastélytúrára" Nagyszebenbe. A programon százan érkeztek, 15 országból, hatan képviselték hazánkat.


"A transfogarasi hágón átmenni páratlan élmény, az út mellett medvékkel találkoztunk hihetetlen tapasztalat volt ez az út. Másnap a Transalpinán mentünk vissza Gyulafehérvárra. Elképesztő út volt."


A túra során 560 km – t tettek meg, de utána még kalandoztak a Hargitán, egyfajta nosztalgiázás gyanánt.


Jelenleg a csapat Szlovéniában edzőtáborozik. Triestben egy Vespa találkozón is részt vesznek.