Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Erősen ittas kerékpárossal szemben intézkedtek a rendőrök Szerbiában, a magyarlakta Bácskertesen. Miután a férfinak sikerült leszállni a kerékpárról, a hatóságok megszondáztatták, és a műszer 5,67 ezrelék alkoholszintet mutatott. A rendőrök és az orvosok is csodálkoztak, hogy a férfi még életben van.

Ezzel sikerült megdöntenie az eddigi világrekordot, amelyet egy argentin sofőr állított fel 2022-ben, nála 5,5 volt a véralkoholszint. Így ő a második helyre került, míg a dobogó harmadik helyén egy spanyol férfi áll, aki 2016-ban fújt 4,75-ös értéket – írta a vezess.hu.

Az alkoholizam.com portál arra is felhívta a figyelmet, az 5 ezrelékes véralkoholszint a legtöbb embernél már halálos dózis. Ennek oka, hogy megbénítja a légzőközpontot, ezzel egyidejűleg a vérkeringés is leáll.

A szerb sajtó szerint az orvosok nemcsak azon csodálkoztak, hogyan maradhatott életben a bácskertesi férfi, hanem azon is, hogy az egészségügyi értékei a normálisnak számító határokon belül mozogtak.