Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ez nagyon is komoly, ráadásul olyannyira, hogy a tücsökízű gombócok tetejére szárított tücsköt is raknak – cukorszórás és csokiöntet helyett.

A nem mindennapi fagylalt Thomas Micolino üzletében kapható a dél-németországi Rottenburg am Neckar városában.

Micolinónak a jelentés szerint egyébként is szokása, hogy olyan ízeket készít, melyek messze kívül esnek a németek tipikus eper-, csokoládé-, banán- és vaníliafagylalt-preferenciáin: korábban már kínált májas, kolbászos és gorgonzola sajtos, valamint aranyozott fagylaltot is, gombóconként 4 euróért.

Micolino azt is megosztotta, miért ilyen furán van bekötve:

“Nagyon kíváncsi ember vagyok, és mindent ki akarok próbálni. Sok mindent ettem már, köztük sok furcsa dolgot is, és a tücsök volt az a valami, amit még meg akartam kóstolni, fagylalt formájában is.”

Az, hogy most elkészítheti a tücskös fagyit, egy európai uniós rendeletnek köszönhető, mely lehetővé teszi a rovarok élelmiszerekben történő felhasználását. A rendelet értelmében a tücsköket lehet fagyasztani, szárítani vagy por formájában felhasználni az élelmiszerekben.

Micolino fagylaltja tücsöklisztből, tejszínből, vaníliakivonatból és mézből készül, a tetejére pedig szárított tücsköket helyez. “Meglepően finom íze van” – legalábbis ő ezt írta az Instagramon.