Másfél évtizeden belül teljesen átalakulhat a dohányipar.
Már most is szemmel látható jelei vannak a változásnak, elég csak az alternatív termékekre gondolni, melyek elárasztották a piacot és ezzel együtt jelentős teret hódítottak el a klasszikus cigarettáktól. Ez pedig a nagy gyártóknak is komoly fejtörést okoz.
Nem véletlen, hogy a Philip Morris legfrissebb kutatási eredményének bemutatása mellett azt is előrevetítette, hogy ideje újragondolniuk a termékpalettájukat, melyek kevesebb ártalommal járnak a fogyasztókra nézve.
Tommaso Di Giovanni, a vállalat kommunikációs vezetője aláhúzta, hogy bármennyire is káros a dohányzás, mindig lesznek olyanok, akik vállalják a kockázatokat. Ugyanakkor a vállalat az elektromos cigarettában látja a jövőt.
Az alternatív termékekből származó profitot éppen ezért a mostani 30%-ról 2025-re 50%-ra szeretnék emelni, ezzel elérve az egymilliárd dolláros bevételt. A Philip Morris mindazonáltal továbbra is fontosnak tartja a megfelelő tájékoztatást is.
A világon jelenleg nagyjából 1,1 milliárdan dohányoznak, közülük 400 millióan alacsony jövedelműek. Utóbbi csoportnak kiemelten fontos lenne, hogy tudjanak a kevésbé ártalmas, esetenként olcsóbb helyettesítő termékekről.