Orvos nélküli rendelés havidíjért

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Forward Health cég elindítja a CarePod szolgáltatását az Egyesült Államokban, mely egy önálló, mesterséges intelligenciával működő orvosi rendelő.

Adrian Aoun, a Forward Health vezérigazgatója és társalapítójának célja az egészségügy bővítése. 2017-ben kezdődött a tech-forward orvosi rendelők elindításával, amelyek mellőzték a hagyományos orvosi személyzetet olyan technológiai megoldások esetében, mint a testszkennerek, az intelligens érzékelők és a betegségek diagnosztizálására alkalmas algoritmusok .

2023-ban még mindig ugyanaz a küldetés célja, az orvosi rendelőben fellelhető összes  adatot és technológiát egy önálló, orvosi állomásba gyűjtötte össze, amelyet CarePodnak hívnak és telefonos alkalmazással használnálható. 

Az egészségügyi alkalmazás a betegségek széles skálájának kezelésében segítenek, beleértve a cukorbetegséget , a magas vérnyomást , pajzsmirigy vizsgálatot, a koronavírus-teszt elvégzését, a HIV-szűrést valamint a depressziót és a szorongást.

Tervezik az egészségügyi alkalmazás lefedettségi körének időveli növelését, például a terhesgondozást , a fejlett rákszűrést és a poligén kockázatelemzést.

A CarePod-látogatás adatai zökkenőmentesen és biztonságosan továbbíthatók a Forward platformjára, lehetővé téve az előrehaladás folyamatos nyomon követését, a betegségek kockázatának azonosítását, valamint az érzékelők, laboratóriumi tesztek és életjel mérések segítségével történő mélyreható értékeléseket. A Forward mobilalkalmazásban a hét minden napján, 24 órában elérheti egészségügyi adatait.

Akár a bevásárlóközpontban is

A CarePod hangja könnyen érthető. Miért kell órákat eltölteni egy orvosi rendelőben, ha csak a torkát kell bekenni a torokgyulladás miatt? Lépjen be a hamarosan bevásárlóközpontokban és irodaházakban található CarePodba, és válaszoljon néhány kérdésre a megfelelő teszt meghatározásához.

Egyedi mesterséges intelligencia hajtja végre a diagnózist, és a színfalak mögött az orvosok felírják a megfelelő receptet, amely szinte azonnal elérhető.

Havidíj

Ez havi 99 dollár, nagyjából 35 ezer forint költséggel jár, amivel a felhasználók hozzáférhetnek a CarePod összes tesztjéhez és funkciójához. Ahogy Aoun elmondta, ez a megoldás lehetővé teszi, hogy az egészségügy minden eddiginél nagyobb mértékben bővüljön. 

A vállalat már rendelkezik létesítményekkel az Egyesült Államokban, köztük Los Angelesben, New Yorkban, Chicagóban, San Franciscoban és Washingtonban. Ezek a telephelyek, amelyeket a vállalat 2017-ben kezdett megnyitni, ugyanazt a technológiai megközelítést alkalmazzák, mint a CarePod. Mindazonáltal úgy néznek ki, mint egy hagyományos egészségügyi intézmény, amely összeolvadt egy Apple Store-ral. Az első alkalommal a betegek teljes biometrikus kiértékelést kapnak, és akár 500 biometrikus adatpontot is összegyűjtenek, hogy segítsék a rendszereket a különböző állapotok és betegségek diagnosztizálásában és kezelésében. 

A COVID-járvány idején ismét bővítette kínálatát, elindítva a távoli betegfigyelő szolgáltatást. 

A CarePod a Forward múltbeli tudását egyesíti, hogy méretezhető, minden az egyben orvosi megoldást hozzon létre. A vállalat az első kiadással 25 CarePodot dob piacra, és azt tervezi, hogy egy év alatt 3200 CarePod-ra bővíti a telepítést. 

 

kép:Forward