Véget ért az őszi idény a Szekszárdi Utánpótlás-nevelő Futball Club NBIII-as csapatánál.

Turi Zsolt vezetőedző értékelése:

„Először is gratulálok a csapatnak! Egyértelműen sikerült előrébb lépnünk a tavaly ősszel nyújtott teljesítményhez képest. 5 helyezéssel feljebb vagyunk és minden mutatóban sikerült javítani a csapaton. Több győzelmünk van, több gólt rúgtunk, kevesebbet kaptunk és 10 ponttal többet gyűjtöttünk be. A csapat 1-2 kivétellel ugyanaz, a távozók helyére próbáltunk megfelelő minőségben pótlást hozni, de ezen felül igazolások és olyan óriási erősítések nem történtek a keretben, ellentétben sok riválissal akik ezt megtehették. Ennek ellenére majdnem minden meccsen partiban voltunk az elejétől a végéig. Nyugodtan tudunk most pihenőre menni, hiszen 12 pontra vagyunk a veszélyzónától, emiatt a felkészülés is sokkal nyugodtabb lesz, azt azonban mindenki tudja, hogy nem állhatunk meg, ez az előny hamar elolvadhat ha nem figyelünk oda. Azt a játékot kell folytatni amit idén elkezdtünk, javulni kell egy kicsit a kapott gólok számában, még párharcerősebbé kell válnunk és elől pedig nagyobb arányban kell kihasználnunk a helyzeteinket. Ha ezekben a dolgokban sikerül fejlődni a pontjaink is arányosan nőni fognak még és előrébb kerülhetünk a tabellán a tavasz folyamán. Január 3-án kezdjük meg a felkészülést, 11 edzőmérkőzést fogunk játszani 5 hét alatt. Megpróbáljuk a lehető legstabilabbá tenni a csapatot és fejleszteni a fent említett dolgokat!"

Arena Ármin a felnőtt csapat kapitánya így foglalta össze az őszi szereplést:

„Jobban zártuk ezt az őszi szezont mint a tavalyit. Szerettük volna folytatni a tavaszi jó szereplést, amit úgy gondolok többé kevésbé sikerült is, azonban lehet egy kis hiányérzetünk mert voltak mérkőzések amiket saját magunknak köszönhetünk, hogy nem sikerült megnyerni. Reálisan  nézve 4-6 ponttal többnek kellene lennie a csapatnak, de ne legyünk telhetetlenek, egy nyugodtabb téli felkészülésnek nézünk elébe mint tavaly és reméljük a szezon végére ott tudunk lenni a középmezőny első felében.”

Rácz Áron középpályás játékos remekelt az őszi idényben.

„Az őszi szezonunk elég felemásra sikerült. Örülök hogy gólokkal tudtam segíteni a csapat szereplését. Sok jó mérkőzést sikerült játszanuk a vereségeink többségét pedig saját magunk hibái miatt hoztuk össze, sokkal jobban kell koncentrálnia az egész csapatnak, hogy ha még feljebb akarunk jutni a tabellán. Remélem egy jó téli felkészülés után még eredményesebbek és hatékonyabbak tudunk majd lenni a tavaszi szezonban.”

Pomozi Zoltán a csapat egyik alappillére is értékelt:

„Felemásra sikerült az őszi szezonunk, ami részben annak is köszönhető, hogy túlnyomó részt nem mi voltunk a szerencse pártfogoltjai. Mindezek ellenére úgy gondolom, hogy nem lehetünk elégedetlenek az elért eredménnyel, a biztonságos zónában sikerült zárni az őszt. Kicsit fegyelmezettebben, nagyobb koncentrációval akár még előrébb is végezhettünk volna a tabellán. Amennyiben egy olyan felkészülést sikerül csinálni, mint tavaly télen, és ha sikerül kiküszöbölni a dekoncentráltságból adódó hibákat, abban az esetben úgy gondolom, hogy a kiesés szele messze el fogja kerülni ezt a csapatot, és a lehetőségekhez mérten egy előkelő pozícióval sikerül majd zárni a szezont."

Képek: Szekszárdi UFC