Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dombóvár elsőként nyerte el a rangos kitüntetést Tolna vármegyében.

Budapesten vehették át az elismerést

A „Tehetségbarát Önkormányzat” díjat ünnepélyes keretek között vette át Budapesten, az Országos Tehetség Gálán Pintér Szilárd polgármester. Az eseményen részt vett Kerényi Zsolt alpolgármester és dr. Szabó Péter Gyula, a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője.
Az ünnepségen a díjakat dr. Dukai Miklós önkormányzatokért felelős államtitkár és Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár adták át.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Tehetség Központ Közhasznú Nonprofit Kft. a Nemzeti Tehetség Program keretében felhívást tett közzé a 2023. évi Tehetségbarát Önkormányzat Díj elnyerésére, melyre Dombóvár Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be és pozitív elbírálásban részesült.

A 2013-ban alapított díjat a tehetséggondozásban példaértékű munkát végző helyi önkormányzatok erkölcsi és anyagi elismerése céljából hívták életre. Mindeddig 36 tehetségbarát település kapta meg a rangos kitüntetést, azon a napon öt másik településsel együtt Dombóvár is.

 

Kép: infodombovar.hu