Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Szőlőhegyen jövőre készülhet el a mini bölcsi

A gyereknek valahol lennie kell. Mondhatjuk egyszerűen, de a lényeg ez. Kellenek az óvodák, az iskolák és a legkisebbeknek a bölcsődék.

Folyamatosan bővítik a települések bölcsődei férőhelyeiket. Hangoztatott cél is ez mindenütt, hiszen a tervezhetőség egyik fontos lépcsője a gyermekek nevelési-oktatási intézménybe történő elhelyezése.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata a város déli részén, az ÓVODA UTCA 5. szám alatt található épület egy részének átalakításával, valamint bővítésével 14 férőhelyes mini bölcsőde kialakítását valósítja meg. A folyamatosan bővülő városrészben jogos igénye a lakosságnak az intézmény.

Az épület teljesen megújul

Az ingatlan 1905-ben épült, számos téren, így energetikai szempontjából is TELJES mértékben felújításra szorul. A meglévő fa nyílászárók korszerűtlenek. A falak és a födém sem hőszigetelt, így indokolt a felújítás. Az épület teherhordó szerkezetei jó állapotban vannak, de a jelenleg érvényben lévő hőtechnikai követelményeket a külső határoló szerkezetek nem elégítik ki.

14 férőhely

Az önkormányzat a meglévő épület felújítása, bővítése során 14 férőhelyes mini bölcsődét szeretne a szükséges kiszolgálóhelyiségekkel, játszóudvarral és parkolókkal. A pályázat megvalósítása során eszközök, bútorok, játékok, fejlesztő eszközök, valamint udvari játékok is beszerzésre kerülnek. Az épület elektromos energia ellátását a tetőre szerelt napelemes rendszer segíti majd. A műszaki tervek elkészültek és folyamatban van a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljáráshoz a közbeszerzési dokumentáció összeállítása.

A pályázat során megvalósuló fejlesztés várhatóan 2022-ben készül el.

fotó: pixabay