A Tolna Vármegyei díjazott a bonyhádi kapitányság csapatát erősíti. Az Országos Rendőr-főkapitányság 2008 szeptemberében indította  „ Az iskola rendőre” programot. Ennek célja, hogy segítse elő a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedését, a közlekedési ismereteik bővítését, valamint a gyermekek biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők felderítését és megszüntetését. 

Jelenleg 2087 iskolarendőr segíti az ország iskoláit.

Nézzük vármegyénk adatait

A 2022/2023-as tanévben „Az iskola rendőre” programban Tolna vármegyében 76 általános- és 7 középiskola vett részt, vármegyeszerte 66 iskolarendőr lát el feladatokat. A szakmai napon Óberlig József rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke adta át a jutalmakat.
Tolna Vármegyéből Trautmann Krisztián rendőr zászlós, a Bonyhádi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály Körzeti Megbízotti Alosztály körzeti megbízottja érdemelte ki a megtisztelő címet.

Tíz éve tette le voksát a rendőrség mellett

Trautmann Krisztián 2003. július 1-je óta dolgozik a rendőrség állományában. A közrendvédelmi szakterületen kezdetben fogdaőrként, utána járőrként, járőrvezetőként, majd körzeti megbízottként lát el szolgálatot. Munkáját nagy odaadással és precizitással végzi. A közösség elé példaképül állítható, munkatársaival és a társzervekkel is kiváló a kapcsolata. Az „iskola rendőre” programban elindulása óta aktívan részt vesz. 

Példamutató munkáját a Zombai Általános Iskolában lelkiismeretesen végzi. 

Rendszeresen tart az iskolában közlekedésbiztonsági előadásokat, és kerékpáros elméleti és gyakorlati vetélkedőket minden korosztály részére. Ezen felül minden egyéb iskolai felkérésnek szívesen és pontosan eleget tesz. Szakmai munkájának színvonala és emberi magatartása egyaránt méltóvá teszi az elismerésre.