Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

1986. október 11 – én fejeződött be a Rockenbauer Pál vezette Dél – Dunántúli Kéktúra megfilmesítése, melyet 37 év után újra végig jár egy csipet csapat, pontosabban 8-10 önként jelentkezőből álló team.

"A túra szeptember közepén indul, az érkezés október 14-én lesz ahhoz a tanyához, ahol véget ért a Kéktúra. Ebből az ingatlanból a bejegyzés alatt álló egyesületünk – Egymilliomodik Lépés Egyesület – hoz létre Rockenbauer Pál Emlékházat"

– fogalmazott Borsi Zsolt. A szervezés egy ideje már zajlik, hiszen a jelentkezők tervezik a napi kilométereket, logisztikáznak, hogy az egy hónapnyi túra zökkenőmentes legyen.

A résztvevők nagyobb része hölgyekből áll, de az erősebb nem is képviselteti magát. Sátor, kulcsosház, ház a háton. Valahogy így áll össze ez a közel harminc nap.

(Gyenes Károly és Borsi Zsolt a PET Kupán)

"Számunkra eszmei értékű az a nyeles faasztal, mely több évtizednyi hányattatás után, jelenleg a felújítás fázisában van. Ezt körül ülve beszélgethetünk majd a túrázókkal és a filmkészítőkkel a program végén. Tehetjük ezt úgy, ahogy annak idején Paliék tették."

Gyenes Károly stábtag egy üdvözlő üzenettel is bátorítja a résztvevőket, mint mondja nekik anno és most az "újratúrázóknak" is biztosan felejthetetlen lesz ez az egy hónap.

 

550 km két lábon

Ez a túra hossza, naponta 20 km-t terveznek a résztvevők és számolnak két eső vagy inkább pihenő nappal.   A túra záró napján vagyis október 14-én  várják azokat is, akik szeretnék megtenni a Grábóc-Szekszárd útvonalat.

"Mi hiszünk abban, hogy a Kéktúra nem véletlenül egyre népszerűbb a fiatalok között is, úgy érezzük ezzel a kezdeményezéssel is ápoljuk Rockenbauer Pál ránk hagyott örökségét, a természet szeretetét."

(fotó: Rockenbauer Emlékház-Egymilliomodik lépés Facebook oldal)