Ismét Szekszárdra látogatott Zelei József. A világ egyedüli Kerékpáros Békenagykövetét Ács Rezső polgármester és Gyurkovics János alpolgármester fogadták.

Évfordulót ünneplünk

Az, hogy a sportoló programjába a mi városunk is bekerül, mindig egy jeles eseményhez fűződik. Idén Gróf Benyovszky Móric születésének 280., halálának 235. évfordulóját ünnepeljük. A béke kapitányaként és katonájaként is ismert világutazó nemcsak kiváló katona, stratéga, hanem felfedező is volt egyben.

A béke harcosa

Zelei József 18. éve kerekezik a békéért, s ezen idő alatt az Egyenlítő kétszeresénél is hosszabb távot teljesített. 2004-ben indította el Békemisszióját, s minden évben, kerékpáron világszerte demonstrálja a sport, az egészséges életmód, a külső-belső harmónia és a béke elengedhetetlen fontosságát. Az első megmérettetést még további 46 béketúra, közel 120 ország-állam, 5 kontinens felkeresése és több mint 85.000 km letekerése követte. Békekönyvébe a Föld számtalan nyelvén írták be az emberek békeüzenetüket.

Az út

A 2021-es túra célja felkeresni Benyovszky életének olyan helyszíneit, amelyeket eddig még nem tett meg senki. Felkutatni kalandos életének fontosabb állomásait, s mint a Világ Kerékpáros Békenagykövete, a béke üzenetével elkerekezni a helyszínekre.

 

Kép: boon.hu