1 év

Dr. Pászthy Vera a Szekszárdi Vérellátó vezető főorvosa vezetésével a Richter Anna Díj döntőjébe került projektjük. A nagyközönség online szavazatokkal járulhat hozzá, hogy a csapat elnyerje a 4 millió forintos támogatással járó elismerést.

Közzétették a Richter Anna Díj döntős pályázatait 

Az innovatív ötletek huszonnégy millió forintból valósulhatnak meg. Elindult a szavazás, az egyik díj sorsa a közönség kezében van. Az ötödik alkalommal hirdette meg a töretlen sikernek örvendő pályázatát a Richter Gedeon Nyrt., amelyre idén már az újonnan létrehozott junior kategóriában középiskolások és felsőoktatásban tanulók is küldhettek be ötleteket.

A díj célja, hogy hozzájáruljon az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területeinek fejlesztéséhez olyan innovatív ötletek felkarolásával, amelyek minőségi változást hoznak nem csak az ezekben a szektorokban dolgozók, hanem mindannyiunk életébe. 

A nagyközönség a pályázat 15 művét ismerhette meg. Most egy hónap van arra, hogy a közönség szavazzon a számára legfontosabbnak ítélt projektre. A tét nem kicsi, hiszen a szavazással dől el, hogy az öt pályázati kategóriában a zsűri által kiválasztott egy – egy díjazott mellett melyik lesz az a hatodik csapat, amelyik a díjjal járó négymillió forintos összegből valósíthatja meg ötletét.

Szekszárd is a legjobbak között

Ismerjük meg az orvosnő kategória döntősét, a Visz a vérem projekt csapatát! Magyarország biztonságos vérellátásához naponta 1600-1800 véradó önzetlen adományára van szükség. Egy véradó három, számára ismeretlen ember életét menti meg, a véradás ezzel méltán tekinthető a felebaráti szeretet csodálatos formájának. Dr. Pászthy Vera csapatvezető, a Szekszárdi Vérellátó vezető főorvosa azt vallja, hogy hivatásával egy különleges ajándékozási folyamat részese lehet, amelyben a véradó önzetlen adománya a beteg számára az életet jelenti.  Az orvosokból és kommunikációs szakemberekből álló csapat hisz abban, hogy innovatív kommunikációs módszerekkel, hatékony hálózatépítéssel, a felelősség megosztásával és oktatásával tudnak hatni másokra. 

A projekt célkitűzése, hogy 100+1 véradó-toborzó influenszer kiképzésével és közösséggé építésével megújítsák a véradás népszerűsítésének kommunikációját. 

A környezetükre hatást gyakorló ismert, elismert szereplők egyéni kampányukkal, saját követőik hangján szólva közvetítik majd a véradás fontosságának üzenetét és toboroznak új véradókat, hozzájárulva ezzel a szó szerint életmentő projekt sikeréhez.

Csapatvezető: Dr. Pászthy Vera Csapattagok: Gui Angéla, Dr. Tamásné Bese Nóra, Dr. Urbán Edina, Dr. Kerekes Júlia

A közönségdíj sorsa 2023. március 12-ig a szavazók kezében van.