Borzák Tibor legújabb könyve már a kezekben. Bemutatták az író, újságíró legújabb Cigánylélek című könyvét. A könyvbemutató nagy érdeklődés mellett zajlott a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán.

Kulisszák mögött

Az eseményen a kötet készítésének folyamatáról, a kötet mögött álló érdekes történetekről mesélt Borzák Tibor, a könyv írója, Bahget Iskander, fotóművész, valamint Sztojka „Kalapos” Zoltán, a könyv főszereplője. A résztvevőket Prof. Dr. Szécsi Gábor a Kar dékánja, Prof. Dr. Nemeskéri Zsolt, intézetigazgató és Dr. Gyurok János a PTE KPVK Kisebbségkutató Központjának vezetője köszöntötte. 

"Borzák Tibor könyve unikum a maga műfajában, hiszen egyszerre interjúkötet, monográfia és portrékötet is"

– fogalmazott Prof. Dr. Szécsi Gábor. A Bahget Iskander szociográfiai mélységű fotóival illusztrált könyv olvasmányosan mutatja be a gábor romák mindennapi életét, kultúráját, közösségi szokásait. Mint arra a dékán felhívta a figyelmet a könyvbemutató egyúttal a PTE KPVK Kisebbségkutató Központjának idei záróprogramja is volt, ami meggyőző módon világított rá a Központ működését meghatározó küldetésre.