Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Te is szoktál úgy lenni, hogy még nem szeretnél hajat mosni, mert kihúzod szárazsamponnal pár napig? De mivel helyettesítsd, ha esetleg elfogy és te nem vetted észre? Mutatjuk!

Hintőpor

Az egyik legjobb és legrégibb alternatíva a babahintőpor. Nem kell sok a termékből, egy teáskanálnyi is bőven elég. Ez kellőképpen fel fogja szívni a felesleges olajat és a hajad frissnek fog tűnni. 

Kukorica keményítő 

A kukoricakeményítő egy gyakori háztartási cikk, amely biztonságosan használható szárazsamponként is. Ebből egy kis mennyiséget felvihetsz a hajvonaladra kézzel vagy kontúrkefével, a sötétebb hajúak pedig kakaóporral is keverhetik, ha attól tartanának, hogy a termék fehér maradványt hagyna maga után.

Frizura

Ha ez a két termék nem található meg nálad, ne izgulj. Egy jól kitalált frizurával is álcázhatod a zsíros hajat. Kösd össze szoros copfba a hajad, és készíts kontyot, vagy fond be a végeket, esetleg próbáld ki a buborékfrizurát.