Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Társadalmunk nagy része, a felnőttek 50%-a küzd a korpásodással. Létezik azonban egy egyszerű trükk, ami segít a problémán.

Az almaecet szinte minden konyhában megtalálható. De ha nincs is otthon, könnyedén beszerezheted a boltok polcairól. Rengeteg előnye van, ami segíthet, amikor küzdesz a korpa ellen.

Csökkenti a viszketést

Az almaecet gombaellenes, antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A használata csökkentheti a száraz bőr okozta viszketést.

A sampon nem elég

A sampon önmagában nem elég, sőt akár még korpásodáshoz is vezethet. Ha azonban almaecetet adsz a hajápolási rutinodhoz, megtisztítod a fejbőrödet és csökkented az olaj- és termékfelhalmozódást.

Az almaecet erősen savas kémhatású, és rendszeres használata esetén csökkentheti a fejbőr pH-értékét, elősegítve annak egészségét, valamint erősebbé, simábbá és fényesebbé teszi a hajat.

Mivel egy gyümölcsből készült természetes anyag, tele van flavonoidokkal, amelyek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ennek köszönhetően enyhülést nyújthat a viszkető és gyulladt fejbőrnek.

Vitaminokban gazdag

Gazdag B-vitaminokban, amelyek fontos szerepet játszanak az immunitás fokozásában. C-vitamint is tartalmaz, amely tisztítja a fejbőrt, harcol a baktériumok ellen, küzd a korpásodással, és fokozza a haj növekedését.

Így használd

Hígítsd fel az almaecetet meleg vízben 1:1 arányban. A samponozás után az oldatottal öblítsd le a hajad. Hagyd hatni körülbelül 15 percig, majd sima vízzel öblítsd le. Ezeket a lépéseket hetente egyszer vagy kétszer végezheted el.